Om att flytta + ett huvud fullt med inredning

 
 
drömmatta till matsalsdelen påväg till oss..

 

 

att flytta alltså.

nu är det några dagar över en månad sedan vi styrde flyttlasset mot vår nya lägga, närmare bestämt ca 521m bort från den förra (men ljusårs skillnad, förstås.) Och tja, nu kan man väl konstatera att vi börjat landa. På riktigt. 

Fortfarande är det mycket kvar, såklart, något som både gnager lite som stress men samtidigt kliar i fingrarna. Att få pusselbitarna att succesivt falla på plats, hitta de perfekta delarna istället för att köpa saker "bara för att" är ju dream scenario. Få känna in hemmet, göra det till sin rätta och göra det till vårt. Att för första gången känna att detta är ett riktigt hem och inte känna sig insmockad i en liten lägenhet.

Tredje gången gillt eller vad är det man säger?

 

 
 
 
 

Tror det är bra för själen att flytta, det ultimata vore säkert sådär varannat år .
Självklart följer en enorm urladdning och trötthet med på köpet då själen läggs ned till 110%, man rensar på riktigt, slänger, bär, sliter, tänker ständigt. Men priset? Få inreda ett hem på nytt, en ny blank canvas av förväntan. Kicken av en nystart.

 

MEN

..lägenheten då'rå!

den är faktiskt sådär himla superbra

en övervåning i ett 50-tals hus, 120kvm till vårt förfogande och då är inte den egna uteplatsen och balkongen inräknat. högt i tak, bastu i källaren, öppen spis (som fungerar!) och extrarum (som har blivit som mitt ateljé-rum, another dream coming true.)

 

 

 

som med allt det bästa i livet kom den oförberett och plötsligt, klart på en dag. 0 tvekan.

Bara förbättringar om man bortser från bredbandet och internethastigheten (fiber mot adsl, hallå..) 

Tyst och lugnt område vs läge precis intill en högtrafikerad gata. 120kvm vs 62. jag har lika nära till jobbet fortarande.. ja, ni fattar. 

 

 
 

När man plöjer inredningstidningar till frukost, lucnh, middag. Känner sig som stammis på ikea och blir upprymd över nyöppnat möbelvaruhus som är så spot-on. Känslan när man äntligen hittar de där petrolblå sammetsgardinerna man bara haft i huvudet tills nu. När man finner guldklimpar på loppis för småpengar som sätter pricken-över-i:et.

and on and on and on..

 

to be continued

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0