New lovely bag

 
morgonlöpning - körlektion - jobb- köpa diskmaskin - mat & lite shopping på marieberg. kort och gott en grymt bra tisdag!

Regnig söndag

 
 
Dagen började med att vi tog en ganska så lång sovmorgon (blev ju extra länge iom sommartiden) innan vi gick och handlade lite gott till frukosten. Så skönt att äta en rejäl frukost på helgen tycker jag. Sen har det varit en ganska lugn dag, jag har målat, ätit godis och läst i tidningar samt tagit en springtur följt av en lång dusch. Bra omladdning inför en ny arbetsvecka! Ser fram emot att åka ner till päronen efter jobbet på lördag och vara där ett par dagar och fira lite påsk. Älskar påsken! hihi. hoppas på att det fina vårvädret kommer tillbaks tills dess.

what I do

 
"Jobbar du som florist? Jättefin krans :)"
 
"..Förresten, vad är det du jobbar med? Har läst din blogg i flera år utan att hänga med. Eller är det blommor du jobbar med? :)"
 

Har fått ett par frågor det senaste om vad jag pysslar med, om jag jobbar som florist, och kom på att jag har väl aldrig berättat speciellt mycket om mig själv i den här bloggen egentligen. So here we go:
 
Ja, jag jobbar som florist! Är nu klar med både en ettårig lärlingsutbildning + 20 veckors fördjupningsutbildning till florist. Det var under fördjupningsutbildningen jag utvecklades som allra mest och det är dessutom det absolut roligaste jag gjort i skolväg, så den ångrar jag inte en sekund att jag gick även om det var intensivt. Tog mitt yrkesbevis i februari i år vilket känns lite som ett kvitto (lite mer än ett betyg) på att man är kunnig inom yrket. När man kan kalla sig florist är väl egentligen väldigt diffust, vissa kallar sig florister för att de jobbar i blomsteraffär men inte har gått någon som helst utbildning, och vissa vill inte kalla sig florister (utan blomsterdekoratör) ordentligt förrän man tagit sitt gesällbrev. Gesällbrevet kan man ta efter man klarat sitt yrkesbevis och sedan jobbat 3000 timmar i blomsterbranschen ( I'm on my way;) )
 
Så nu jobbar jag i två olika blomsterbutiker, båda ställena var jag lärling på under min utbildning innan jag fick extrajobb. Funkar väldigt bra just nu då jag även håller på att ta körkort (vilket är en väldigt viktig del när man ska jobba som florist då det ofta ingår mycket leveranser/köra bud.)
 

Hade liksom inga mål/förhoppningar om jobb när jag började utbildningen, utan hoppade mest på för jag kände att det kunde vara något roligt och givande för mig själv! Sen får vi se vad det leder till tänker jag. Längtade efter att utbilda mig efter att ha jobbat/chillat i ett år efter gymnasiet. Hamnade äntligen på rätt spår i livet då min stora passion ju är att skapa samt färg & form. Nu när jag verkligen har insett detta (har ju egentligen alltid varit uppenbart) så kommer jag nog aldrig kunna jobba med något som inte innehåller skapande, design och kreativitet med färg och form. Sen är inte floristyrket en "dans på rosor," det är mycket tunga luft, stressiga dagar och påfrestande för kroppen då man går, springer och står hela tiden. Det är liksom inget fnutti-gull-gull jobb där man bara står och finpillar hela dagarna vilket jag tror många uppfattar, det är så mycket runt omkring. Men det är ett helt underbart och vackert yrke! och nu är jag jätteglad att jag hamnat där jag är idag. Är spänd på vad framtien har att erbjuda..
 
Ovan ser ni lite blandade bilder från min utbildning samt från jobb, vill ni se mer kan ni följa mig på instagram (@angelicva) och kika i mitt arkiv där.
 
 
Har ni några frågor kring detta är det bara att fråga på :)
 

RSS 2.0